top of page

Acerca de

HuniKuiRape-Geenss-Archenti-Flores_edited.jpg

Rapé

Rapé on Amatsonin shamaanien pyhä lääke, joka on ollut iso osa monien heimojen kulttuuria jo tuhansien vuosien ajan sen monien parantavien vaikutusten ansiosta.

Nykyään rapén kanssa työskenteleviä ihmisiä ihmisiä löytyy kuitenkin ympäri maailman ja moni on ehkä kuullut aiheesta, joten tässä lisätietoa tästä pyhästä lääkkeestä.
 

 

Mikä rapé?

Rapé puhdistaa tehokkaasti fyysisessä- sekä energiakehossa jumissa olevia negatiivisia energioita, jonka lisäksi se mm. maadoittaa, auttaa selkeyttämään tunteita, sekä rauhoittaa ja kirkastaa mieltä.

Rapé palauttaa ihmisen tehokkaasti takaisin kehoon ja auttaa laskeutumaan työskentelemään syvään meditatiiviseen tilaan.

Fyysisellä tasolla rapé puhdistaa myös mm. nenä- sekä poskionteloita bakteereista ja tukoksista, joten siitä voi olla apua myös flunssan oireisiin.

 

Koostumukseltaan rapé on hyvin hienoa jauhetta, joka on yleensä valmistettu mapacho (Nicotiana Rustica) tupakasta sekä erilaisten kasvien/puiden tuhkasta. Tämän lisäksi on olemassa myös rapéja jotka eivät sisällä tupakkaa.

Yleensä tupakka toimii kuitenkin lääkkeen pääaineena, jonka lisäksi eri kasvit tuovat siihen omat parantavat vaikutuksensa.

Rapén kanssa työskennellään aina intention pohjalta. Sekoitusten hoitavat vaikutukset vaihtelevat sen mukaan millaisia kasveja ja rukouksia lääkkeen valmistuksessa on käytetty, ja rapé valitaankin aina intuitiivisesti vastaamaan hoitotarvetta juuri sillä hetkellä. Jotkut ovat enemmän maadoittavia, jotkut avaavia, jotkut kevyempiä tai vahvempia ja niin edelleen.

 

Kuinka rapéa sitten käytetään?

 

Rapé on nenänuuskaa, joka puhalletaan molempiin sieraimiin puhalluspiipun avulla. Piippu on valmistettu yleensä bambusta tai luusta.

 

Kun rapé on puhallettu, sen kanssa syvennytään työskentelemään intention pohjalta. 

Koska kyseessä on vahva kasvilääke, ja paljon asioita voi nousta pintaan, on hyvä että rapén kanssa ei lähde aluksi työskentelemään yksin, vaan että kanssasi on kokenut henkilö joka kykenee pitämään sinulle turvallista tilaa työskennellä, ja joka kykenee tukemaan ja auttamaan sinua tarvittaessa vahvassakin prosessissa. 

Koska rapé on hyvin voimakas energioiden puhdistaja, on hyvä tietää että haitallisten energioiden puhdistuessa kehosta, ne puhdistuvat joskus myös oksentamisen kautta.

Tätä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, mutta on hyvä tiedostaa että näinkin voi käydä jotta tietty energia pääsee kunnolla vapautumaan.

 

Kehon alkaessa puhdistua jumissa olleista energioista, voi se näkyä lähipäivinä myös mm. suoliston puhdistumisena tai muiden kehollisten puhdistusreaktioiden kautta. Energioiden lähtiessä liikkeelle voi tulla myös hetkellistä tarvetta normaalia runsaammalle vedenjuonnille. Tämän lisäksi henkilökohtaisesta traumatyöskentelystä on hyvä olla kokemusta ennen rapén kanssa työskentelyyn lähtöä, sillä rapén kanssa työskentely voi avata liikkeelle suuriakin prosesseja itse seremonian jälkeen. Tällaisissa tapauksissa myös integraatiotuki voi tarjota prosessiin tarvittavaa apua.

Jos joskus harkitset työskentelyä rapén kanssa,

 

on hyvä käydä läpi ensiksi intentioitasi. Miksi haluaisit työskennellä tämän pyhän lääkkeen kanssa?

Mitä sinulle kuuluu? Mitä tarvitsisit juuri nyt? Mitä asioita haluaisit itsessäsi työstää tai mistä haluaisit päästää irti?

 

On hyvä myös tietää, että ennen rapén kanssa työskentelyä on hyvä välttää raskasta syömistä n. 2-3h.

Rapén kanssa työskentelyn jälkeen,

on hyvä antaa itselle aikaa palautua, sekä tietysti paljon huolenpitoa ja rakkautta.

On hyvä huolehtia myös hyvästä vedenjuonnista työskentelyn jälkeen.

Joskus rapén vaikutuksen voi tuntea jopa seuraavaan päivään ja puhdistusprosessi voi jatkua useita päiviä ellei pidempäänkin. Muistathan antaa itsellesi aikaa integroida kokemusta.

Yleistä:

Rapé on täysin laillinen tuote kaikkialla maailmassa.

Rapéa ei tule käyttää raskauden aikana.

bottom of page